Fondant figuren maken

Het leukste onderdeel van het maken van een taart is het versieren of decoreren van de taart met fondant. Hierbij hoort het fondant figuren maken, om de taarten te kunnen versieren in een bepaald thema.

Platte figuren

Op een taart of cupcake kan gekozen worden om platte fondant figuren te maken. Deze platte figuren kunnen met een mal worden uitgestoken uit een platgerold en gekleurd stuk fondant. De figuur kan vervolgens met zoete en vrolijk gekleurde decoraties worden versierd. Zo kan een eendje worden voorzien van oogjes en een snaveltje of een bloem van een mooi hartje.

Fondant figuren makenDriedimensionale fondant figuren maken

Voor speciale taarten kan ervoor gekozen worden om 3 dimensionale fondant figuren te maken. Deze figuren kunnen worden gebruikt voor allerlei soorten taarten en cupcakes. Zo kan er met fondant figuren een prachtige strik gemaakt worden voor een feestelijke taart. Of een serie met prachtige bloemen ter decoratie van een bruidstaart.

Maar ook voor kinderen zijn driedimensionale fondant figuren te maken in de stijl die de jarige gekozen heeft. Een creatief iemand kan thematische figuren ontwerpen zoals cowboys, barbies of beren. Door een taart te kiezen die helemaal in stijl is met het feestje, is het een mooie toevoeging.