Fondant taart maken

fondant taartEen fondant taart maken is een leuke en vooral ook een lekkere bezigheid

De keuze voor de taart is geheel aan de maker. Een fondant taart maken kan afhankelijk zijn van een bepaald feest en het thema bij dat feest. Maar ook voor bijvoorbeeld de Feestdagen zijn taarten een uitstekende toevoeging aan een diner of als extra bij de koffie.

Fondant zelf maken of kopen.

Een fondant taart maken heeft als basis fondant en cake. Het fondant kan zelfgemaakt zijn, maar er zijn tal van kookwinkels die kant-en-klaar fondant verkopen wat direct te gebruiken is bij het decoreren van de taart.

Fondant taart makenFondant ter decoratie

De eerste stap bij een fondant taart maken is het bekleden van de taart zelf. Door het fondant dun uit te rollen, ongeveer 5mm dik, wordt de taart mooi overdekt, maar niet te machtig. Na het bekleden van de volledige taart kan het versieren beginnen.

Hiervoor kan ook weer fondant gebruikt worden, om de fondant taart te maken in dezelfde stijl. Met het fondant kunnen platte en driedimensionale figuren worden gemaakt, aan de hand van mallen of de eigen verbeelding en creativiteit. Een fondant taart ziet er altijd heel vrolijk en smakelijk uit.

Glutenvrije taarten “opsmukken”

Omdat glutenvrij deeg vaak minder “mooi” bakt is fondant dé manier om een glutenvrije cake als deze op te smukken. Een mooie egale laag rondom de cake maakt dat hij vaak heel wat smakelijker eruit ziet voor de kids. Voor volwassenen is dat natuurlijk vaak minder een issue!