Strik maken van fondant

Voor het decoreren van taarten en cupcakes wordt fondant gebruikt

Dit fondant kan zelfgemaakt zijn, maar er zijn ook een groot aantal kookwinkels die het kant-en-klaar verkopen. Met fondant zijn allerlei vormen te maken, zoals bijvoorbeeld een strik. De basis. Om een strik te maken van fondant is een speciaal type fondant nodig.

In het fondant moet tylose aanwezig zijn, wat een paar uur moet inwerken. Nadat het fondant klaar is, kan een strik worden opgebouwd. Voor het maken van de strik is het mogelijk om één of meerder kleuren te gebruiken. Ik doe graag strikken op minder speciale taarten of cakes die wat meer “pazzaz” kunnen gebruiken. Cupcakes die uniform en basic uit een cupcakemaker komen, bijvoorbeeld, zijn vaak heel erg simpel. Met een mooie fondant strik erop zien ze er plots heel wat hipper en leuker uit, waardoor de kids ze veel meer weten te appreciëren!

Het gebruik van lussen

Voor een strik maken van fondant zijn een aantal lussen nodig. Dit aantal is afhankelijk van de grootte van de taart, want de strik moet een toevoeging zijn. Het is niet de bedoeling dat de strik de hele taart overheerst.

Op de eerste plaats moet het fondant worden uitgerold tot 1,5 of 2 mm dikte. Snij vervolgens rechte repen uit het fondant van ongeveer 23cm. Deze repen worden doormidden gesneden voor het maken van lussen. De uiteindes van de repen worden aan elkaar gelijmd met glucose. De lussen kunnen vervolgens op elkaar worden gestapeld om zo een mooie en elegante strik boven de taart te vormen.