Zelf fondant maken

Voor de creatieve bakker is alleen het zelf maken van een taart niet voldoende. Zij gaan ook aan de slag met zelf fondant maken. Voor het zelf fondant maken zijn een klein aantal basisbenodigdheden nodig.

Zelf fondant makenDe basisbenodigdheden

Voor het zelf fondant maken zijn vloeibare glucose, poedersuiker en eiwit. De vloeibare glucose kan eventueel vervangen worden door gesmolten ongesuikerde spekjes of marshmallows. De glucose en het eiwit worden eerst met elkaar vermengd, daarna wordt de poedersuiker aan het geheel toegevoegd. Pas als het fondant niet meer plakt, is er voldoende poedersuiker opgenomen.

fondant gebruikenFondant gebruiken

Zelf fondant maken heeft als voordeel dat het fondant helemaal gemaakt kan worden in de gewenste hoeveelheid en kleur. Door kleurstof toe te voegen kan het fondant worden gebruikt voor allerlei figuren en vormen. Ook voor het bekleden van een gehele taart als basis kan gekleurd fondant goed gebruikt worden. Als je combineert met zelfgemaakte slagroom kan dat voor heel mooie kleur-wit combinaties zorgen die iedereen meteen zullen doen watertanden!

Fondant figuren

Fondant hoeft niet alleen plat gebruikt te worden, maar kan ook gemodelleerd worden in een bepaalde vorm. Bij het zelf fondant maken wordt dan tylose toegevoegd aan het fondant voor de stevigheid die nodig is om de vormen lang mooi te houden. Fondant biedt een mooie aanblik en is altijd erg smakelijk.